Jump to content


[buggy VST] Soundhack VST Crash


  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 Guest_Jenoki_*

Guest_Jenoki_*
  • Guests

Posted 19 October 2007 - 15:09

When I try and load up Soundhacks VST +binaural or +morphfilter, it crashes just when I load up the external editor.

============================================================
Version : Renoise V1.9.0RC2 (Oct 17 2007)
Date	: 2007-10-19
OS	  : WinXP  Service Pack 2
============================================================

CPU: Found 1 enabled unit(s) with 1 core(s) / 1 logical processor(s) per unit. 1 cores are enabled in total.

Application: Initializing the API...

QuickTime: Initializing...
QuickTime: Successfully initialized...
QuickTime: Running QuickTime Version: 7138000

GraphPort: Initializing the Font Engine...
GraphPort: Initializing DirectX...
GraphPort: Checking the DirectX version...
GraphPort: Obtaining and configuring the DirectX interface...

MIDI: Initializing DirectMusic...
MIDI: Enumerating DirectMusic (WDM) MIDI devices...
MIDI: Adding WDM in-device 'M-Audio FW 410 MIDI (WDM)'
MIDI: Adding WDM out-device 'M-Audio FW 410 MIDI (WDM)'
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 Multi' (not supported)
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 1/2' (not supported)
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 3/4' (not supported)
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 5/6' (not supported)
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 7/8' (not supported)
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'M-Audio FW 410 S/PDIF' (not supported)
MIDI: Adding WDM out-device 'SB Live! DirectMusic Synthesizer [A000] (WDM)'
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'SB Live! Audio [A000]' (not supported)
MIDI: Skipping emulated WDM device 'Microsoft MIDI Mapper [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'M-Audio FW 410 MIDI [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'Out USB Keystation [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  1 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  2 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  3 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  4 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  5 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  6 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  7 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  8 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'SB Live! Synth A [A000] [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'SB Live! Synth B [A000] [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'SB Live! MIDI Port [A000] [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'Microsoft GS Wavetable SW Synth [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'In USB Keystation [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  1 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  2 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  3 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  4 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  5 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  6 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  7 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'MIDI Yoke NT:  8 [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'SB Live! MIDI Port [A000] [Emulated]'
MIDI: Skipping emulated WDM device 'M-Audio FW 410 MIDI [Emulated]'
MIDI: Skipping softsynth WDM out-device 'Microsoft Synthesizer' (not supported)
MIDI: Enumerating Windows MME MIDI devices...
MIDI: Adding MME in-device 'In USB Keystation'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  1'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  2'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  3'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  4'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  5'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  6'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  7'
MIDI: Adding MME in-device 'MIDI Yoke NT:  8'
MIDI: Adding MME in-device 'SB Live! MIDI Port [A000]'
MIDI: Adding MME in-device 'M-Audio FW 410 MIDI'
MIDI: Adding MME out-device 'M-Audio FW 410 MIDI'
MIDI: Adding MME out-device 'Out USB Keystation'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  1'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  2'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  3'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  4'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  5'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  6'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  7'
MIDI: Adding MME out-device 'MIDI Yoke NT:  8'
MIDI: Adding MME out-device 'SB Live! Synth A [A000]'
MIDI: Adding MME out-device 'SB Live! Synth B [A000]'
MIDI: Adding MME out-device 'SB Live! MIDI Port [A000]'
MIDI: Adding MME out-device 'Microsoft GS Wavetable SW Synth'
MIDI: Finished device enumeration

DspDevices: Registering native DSP effects...

Application: Creating the main application...
Application: Start running...
Application: Loading the preferences...

Application: Init...

ASIO: Initializing
ASIO: Trying to open 'M-Audio FW ASIO'
ASIO: LoadAsioDriver ... OK
ASIO: ASIOInit ... OK
ASIO: Using SampleRate 44100
ASIO: PostOutput is supported
ASIO: FillDriverInfo ... OK
ASIO: Got kAsioSupportsTimeInfo (yes)
ASIO: InputBuffers: 4 availble, 4 selected - Type 18
ASIO: OutputBuffers: 10 availble, 10 selected - Type 18
ASIO: OutputLatency: 152, InputLatency: 152
ASIO: CreateBuffers ... OK
ASIO: ASIOStart ... OK
ASIO: Up and running

MIDI: Opening MME Midi-In device 'In USB Keystation'
MIDI: Opening MME Midi-In device 'SB Live! MIDI Port [A000]'

Application: Loading 'Untitled_10_19_2007__14_56_crash.xrns'...

VstPlugs: Trying to instantiate F:\-Programs-\-Audio-\VstPlugins\Effects\-Misc-\-PACKAGES-\SoundHack\SpectralShaper\+binaural.dll
VstPlugs: Instantiate OK (uniqueID:1701986926)

Player: Constructing...
Player: Creating the slave threads...
Player: Attaching to the document...
Player: Start running...

GUI: GUI is constructed

Application: Successfully loaded 'Untitled_10_19_2007__14_56_crash.xrns'.

GraphPort: Initialising in WindowedMode
GraphPort: Successfully initialized

Application: Init OK
Application: Enter MainLoop...

VstPlugs: Caught exception in VSTPlug::Dispatch

CrashLog: Handling Exception! Code : C0000005
CrashLog: 6686f424: DllMain +1EC84
CrashLog: ffffff00: ??? +00000

Application: Caught an unhandled exception (Thread: GUI)!
Application: Saving a crashbackup...

Application: Terminating...

ASIO: Stop Polling...
ASIO: Releasing M-Audio FW ASIO...

MIDI: Closing MME Midi-In device 'In USB Keystation'
MIDI: Closing MME Midi-In device 'SB Live! MIDI Port [A000]'


#2 taktik

taktik

    Renoise Developer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15040 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:füße waschen

Posted 19 October 2007 - 16:54

Which version of the spectral tools have you installed? Can not repruduce this with their latest version (1.24). Does this only sometimes happen, only with a specific song?

And please report this to the VST devs as well. It crashes in the plugin, then the plugin takes Renoise with it (according to the log). Its very hard (often impossible) for us to find out why a plugin crashes in such situations, so the the plug devs have to tell us what we could do to fix this, or they have to fix this in their plugin.

#3 Guest_Jenoki_*

Guest_Jenoki_*
  • Guests

Posted 20 October 2007 - 01:38

Sorry, this is my bad.
These plugins keep crashing every host I have, not just Renoise.
I think I need to get the latest plugins, these are from 2003.

Sorry, again!