Jump to content


Photo

[Fixed Rc1] Crash/Wrong Progress When Rendering At Different Sample Ra


  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 Adjective

Adjective

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 28 April 2011 - 03:24

When trying to render a song in Beta 7 it will crash and become unresponsive. The song I'm attempting to render was created in B7 and consists of only samples and renoise effects and devices. I can upload if needed.

log is in the spoiler below

Spoiler

:: soundcloud ::


#2 taktik

taktik

    Renoise Developer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15040 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:füße waschen

Posted 28 April 2011 - 08:47

Have you rendered the song offline in other sanmple rates than the current one?

If not, and this always happens with "heatsink-4-27-11.xrns", could you send it to us so that we can take a look at this here please?

#3 Dr. Drips

Dr. Drips

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1417 posts
  • Gender:Male
  • Location:Groningen, the Netherlands

Posted 28 April 2011 - 10:14

Maybe a hint, I know when the song is not upgraded, the rendering will stop at an other percentage (mainly 45%) when choosing another sample rate.

Edit: the song is still fully rendered though.

Edited by Dr. Drips, 28 April 2011 - 10:15.

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"

CPU:Intel Core i5 3570K, OS:Windows 7 (64 bit), mem:16 GB, video:NVIDIA GeForce GTX 670 DCII 2GB
CPU:Intel Atom Z3740, OS:Windows 8.1 (32 bit), mem:2 GB

Soundcard: Focusrite Scarlett 2I2

#4 taktik

taktik

    Renoise Developer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15040 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:füße waschen

Posted 28 April 2011 - 10:35

Maybe a hint, I know when the song is not upgraded, the rendering will stop at an other percentage (mainly 45%) when choosing another sample rate.


Yay, that's what we already have noticed here as well and what we've already fixed. Question is, if its "just" this problem or some other problem.

#5 Adjective

Adjective

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Texas

Posted 28 April 2011 - 20:34

Have you rendered the song offline in other sanmple rates than the current one?

If not, and this always happens with "heatsink-4-27-11.xrns", could you send it to us so that we can take a look at this here please?


Okay I've tested with the sample rate at 96khz which matches the one I work in and the song rendered successfully. It's when I switch to another sample rate, such as 44.1 khz, renoise will crash.

Do I understand correctly that this is a known behavior and now fixed?
Sorry for the duplicate in that case, and thanks for the responses.

:: soundcloud ::