Jump to content


Photo

New Tool (3.0): Akaizer

Sample Editor Timestretch

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 lwpss

lwpss

    Local Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia

Posted 01 January 2015 - 17:06

akaizer_big.png
 
This tool is the wrapper for Akaizer, freeware timestretching and pitchshifting tool for Windows, Linux and OS X (http://akaizer.blogspot.ru/).
How to use: Sample Editor -> Process -> Akaizer.
 
Download Akaizer


  • pottering and Meef Chaloin like this

#2 kopias

kopias

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Gender:Male
  • Location:Łask, Poland

Posted 01 January 2015 - 18:18

R3 - can't install this tool - seams the file is corrupted

 

btw. looks like a handy tool thx for making it



#3 lwpss

lwpss

    Local Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia

Posted 01 January 2015 - 18:38

R3 - can't install this tool - seams the file is corrupted

 

btw. looks like a handy tool thx for making it

 

Reuploaded the files, should work now. Thanks for the report!


  • pottering likes this

#4 taktik

taktik

    Renoise Developer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15040 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:füße waschen

Posted 05 January 2015 - 15:10

Hello lwpss. Got a report from a user that undo processing the Akaizer tool manages to crash down Renoise.

This happens because of the "prepare/finalize_sample_data_changes" calls, which are only expected when changing the sample buffer manually via "sample_buffer:sample_data".
This is not expected (and thus necessary) when loading a complete new sample from Lua via "sample_buffer:load_from". Of course this never should crash down Renoise, so we'll fix that and will throw an error when this happens.

To fix the crash in your tool, remove the "sample_buffer:prepare_sample_data_changes" and "sample_buffer:finalize_sample_data_changes" calls from your "process_sample" function please. Then undo will work as expected...

#5 Meef Chaloin

Meef Chaloin

    Big GrandDaddy Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 478 posts
  • Gender:Male

Posted 05 January 2015 - 17:13

I experienced this crash as well, sorry for not getting around to reporting it.


Edited by Meef Chaloin, 05 January 2015 - 17:14.


#6 lwpss

lwpss

    Local Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia

Posted 06 January 2015 - 18:33

Hello lwpss. Got a report from a user that undo processing the Akaizer tool manages to crash down Renoise.

This happens because of the "prepare/finalize_sample_data_changes" calls, which are only expected when changing the sample buffer manually via "sample_buffer:sample_data".
This is not expected (and thus necessary) when loading a complete new sample from Lua via "sample_buffer:load_from". Of course this never should crash down Renoise, so we'll fix that and will throw an error when this happens.

To fix the crash in your tool, remove the "sample_buffer:prepare_sample_data_changes" and "sample_buffer:finalize_sample_data_changes" calls from your "process_sample" function please. Then undo will work as expected...

 

Thank you taktik! I updated the tool, should've read API documentation better.



#7 causticlimax

causticlimax

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 03 March 2015 - 20:26

<3



#8 E.J.

E.J.

    Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPip
  • 70 posts

Posted 21 January 2016 - 23:55

Any plans on updating this baby for latest version of Renoise:-)

#9 lwpss

lwpss

    Local Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia

Posted 24 January 2016 - 10:55

Any plans on updating this baby for latest version of Renoise:-)

 

Done!


  • fladd likes this

#10 RANSOM

RANSOM

    Big Super GrandMasta Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 790 posts
  • Gender:Male

Posted 08 February 2016 - 13:44

Done!

the blog isnt working anymore, can you upload akaizer osx version for me somewhere please?



#11 lwpss

lwpss

    Local Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia

Posted 08 February 2016 - 13:48

the blog isnt working anymore, can you upload akaizer osx version for me somewhere please?

 

Binaries are included within the tool itself, there is no need to download them.


  • pottering likes this

#12 snatchnuman

snatchnuman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:DD, Germany

Posted 23 February 2016 - 11:02

Akaizer doesn't work for me. Whenever I try to process a sample with it, I get the following error:

std::logic_error: 'trying to load sample data from a non existing file: 'C:\Users\SNATCH~1\AppData\Local\Temp\Renoise-0-3996\Renoise_TmpFile-0-3-131%_1000_0_R.wav''
stack traceback:
  [C]: in function 'load_from'
  main.lua:106: in function 'process_sample'
  main.lua:215: in function 'show_dialog'
  main.lua:20: in function <main.lua:14>

I'm on Renoise 3.1, Windows 7 x64.

 

Did I miss something in setting up the tool?



#13 Ben B

Ben B

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:England

Posted 24 February 2016 - 04:17

Hi, I'm the developer of Akaizer. I took some time to go through the Lua code for the wrapper tool and fix some of the problems and clean it up slightly. This new code should fix the "trying to load sample data from a non existing file" error and it also fixes compatibility with Windows XP, as it wasn't working properly on my XP setup. This has only been tested on XP 32-bit but should work OK for all other operating systems.

 

Attached File  main.lua   5.41KB   91 downloads

--------------------------------
-- Akaizer wrapper tool v1.02 --
--------------------------------

-- constants --

MINIMAL_LENGTH = 0.04
BIN = {
  WINDOWS = "bin/win/Akaizer.exe",
  LINUX = "bin/linux/Akaizer",
  MACINTOSH = "bin/osx/Akaizer"
}

-- init --

if(os.platform() == "LINUX" or os.platform() == "MACINTOSH") then
  io.chmod(string.format("%q", renoise.tool().bundle_path..BIN[os.platform()]), 755)
end

renoise.tool():add_menu_entry {
  name = "Sample Editor:Process:Akaizer...",
  invoke = function()
     show_dialog()
  end
}

renoise.tool():add_keybinding {
  name = "Sample Editor:Process:Akaizer",
  invoke = function()
     show_dialog()
  end
}

-- helpers --

function round(num, idp)
  return tonumber(string.format("%."..(idp or 0).."f", num))
end

function remove_file_extension(filename)
  local found, len, remainder = filename:find("^(.*)%.[^%.]*$")

  if found then
    return remainder
  else
    return filename
  end
end

function parse_path(path)
  local dir, name, ext = path:match("(.-)([^\\/]-%.?([^%.\\/]*))$")
  name = remove_file_extension(name)
  
  return dir, name
end

function get_sample_length()
  local sample = renoise.song().selected_sample.sample_buffer

  local sample_rate = sample.sample_rate
  local frames = sample.number_of_frames

  return frames / sample_rate
end

-- processing --

function process_sample(time_factor, cycle_length, transpose, is_classic)
  if is_classic then
    time_factor = math.floor(time_factor)
  end
  if time_factor == 100 and transpose == 0 then
    renoise.app():show_message("Sample wasn't processed because you didn't change Time Factor or Transpose.")
    show_dialog()
  else
    local tmp_path = os.tmpname("wav")
    local tmp_dir, tmp_name = parse_path(tmp_path)
    
    local output = string.format("%s-%s%%_%u_%s%d_%s.wav",
      tmp_name,
      time_factor,
      cycle_length,
      transpose > 0 and "+" or "",
      transpose,
      is_classic and "C" or "R"
    )
    
    local exe = string.format("%q %s %s %u %d%s",
      renoise.tool().bundle_path..BIN[os.platform()],
      tmp_path,
      time_factor,
      cycle_length,
      transpose,
      is_classic and " -c" or ""
    )
    
    renoise.song().selected_sample.sample_buffer:save_as(tmp_path, "wav")
    os.execute(exe)
    renoise.song().selected_sample.sample_buffer:load_from(tmp_dir..output)
    
    os.remove(tmp_path)
    os.remove(tmp_dir..output)
    
    renoise.app():show_status("Successfully processed!")
  end
end

-- dialogs --

function show_dialog()
  local length = get_sample_length()
  
  if length < MINIMAL_LENGTH then
    renoise.app():show_error("The sample is too short! Minimal length is 40 ms.")
    return
  end
  
  local classic = false
  
  local vb = renoise.ViewBuilder()

  local DIALOG_MARGIN = renoise.ViewBuilder.DEFAULT_DIALOG_MARGIN
  local CONTENT_SPACING = renoise.ViewBuilder.DEFAULT_CONTROL_SPACING  

  -- view elements --

  local time_box = vb:valuebox {
    tooltip = "[Min: 25] [Max: 2000] [Default: 100]",
    width = 120,
    min = 25,
    max = 2000,
    value = 100,
    tostring = function(value)
      if classic then
        return string.format("%u", value)
      else
        return string.format("%.2f", value)
      end
    end,
    tonumber = function(value)
      if tonumber(value) == nil then
        return
      else
        if not classic then
          return tonumber(round(value, 2))
        else
          return tonumber(value)
        end
      end
    end
  }

  local cycle_box = vb:valuebox {
    tooltip = "[Min: 20] [Max: 2000] [Default: 1000]",
    width = 120,
    min = 20,
    max = 2000,
    value = 1000
  }

  local transpose_box = vb:valuebox {
    tooltip= "[Min: -24] [Max: +24] [Default: 0]",
    width = 120,
    min = -24,
    max = 24,
    value = 0,
    tostring = function(value)
      if value > 0 then
        return string.format("%+d", value)
      else
        return string.format("%d", value)
      end
    end,
    tonumber = function(value)
      if tonumber(value) == nil then
        return
      else
        return tonumber(value)
      end
    end
  }

  local is_classic_box = vb:checkbox {
    value = false,
    notifier = function()
      if classic then
        classic = false
        time_box.value = time_box.value + 0.000001
      else
        classic = true
        time_box.value = time_box.value + 0.000001
      end
    end
  }

  -- rows --

  local time_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Time Factor",
      width = 80
    },
    time_box,
    vb:text {
      text = "%",
      width = 80
    }
  }

  local cycle_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Cycle Length",
      width = 80
    },
    cycle_box,
    vb:text {
      text = "samples",
      width = 80
    }
  }

  local transpose_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Transpose",
      width = 80
    },
    transpose_box,
    vb:text {
      text = "semitones",
      width = 80
    }
  }

  local is_classic_row = vb:row {
    is_classic_box,
    vb:text {
      text = 'Enable "classic" cyclic algorithm'
    }
  }

  -- prompt --

  local prompt = renoise.app():show_custom_prompt(
    "Akaizer",

    vb:column {
      margin = DIALOG_MARGIN,
      spacing = CONTENT_SPACING,

      time_row,
      cycle_row,
      transpose_row,
      is_classic_row
    },
    
    { "Process", "Cancel" }
  )
  
  if prompt == "Process" then
    process_sample(
      time_box.value,
      cycle_box.value, 
      transpose_box.value, 
      is_classic_box.value
    )
  end
end

  • xerxes, Conner_Bw, autoaim.cfg and 4 others like this

#14 snatchnuman

snatchnuman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:DD, Germany

Posted 26 February 2016 - 17:18

Brilliant, that did the trick. Thanks a lot, Ben!



#15 Ben B

Ben B

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:England

Posted 29 February 2016 - 20:44

I found some more bugs in the previous script (v1.02) that I posted. This updated version fixes those bugs and improves the GUI slightly. The code should be rock solid now. Works perfectly on Windows and should also be fine for all other operating systems.

 

Attached File  main.lua   7.77KB   105 downloads

--------------------------------
-- Akaizer wrapper tool v1.03 --
--------------------------------

-- constants --

local MIN_TIME_FACTOR = 25
local DEF_TIME_FACTOR = 100
local MAX_TIME_FACTOR = 2000
local MIN_CYCLE_LENGTH = 20
local DEF_CYCLE_LENGTH = 1000
local MAX_CYCLE_LENGTH = 2000
local MIN_TRANSPOSE = -24
local DEF_TRANSPOSE = 0
local MAX_TRANSPOSE = 24
local DEF_ALGORITHM = 1 -- 1=Revised 2=Classic
local MINIMAL_LENGTH = 40 -- milliseconds
local BIN = {
  WINDOWS = "bin/win/Akaizer.exe",
  LINUX = "bin/linux/Akaizer",
  MACINTOSH = "bin/osx/Akaizer"
}

-- variables --

local last_time_factor = DEF_TIME_FACTOR
local last_cycle_length = DEF_CYCLE_LENGTH
local last_transpose = DEF_TRANSPOSE
local last_algorithm = DEF_ALGORITHM
local show_dialog = nil

-- init --

if(os.platform() == "LINUX" or os.platform() == "MACINTOSH") then
  io.chmod(string.format("%q", renoise.tool().bundle_path..BIN[os.platform()]), 755)
end

-- menu entries --

renoise.tool():add_menu_entry {
  name = "Sample Editor:Process:Akaizer...",
  invoke = function()
    show_dialog()
  end
}

-- key binding --

renoise.tool():add_keybinding {
  name = "Sample Editor:Process:Akaizer",
  invoke = function()
    show_dialog()
  end
}

-- helpers --

local function remove_file_extension(filename)
  local found, len, remainder = filename:find("^(.*)%.[^%.]*$")
  
  if found then
    return remainder
  else
    return filename
  end
end

local function parse_path(path)
  local dir, name, ext = path:match("(.-)([^\\/]-%.?([^%.\\/]*))$")
  name = remove_file_extension(name)
  
  return dir, name
end

local function get_sample_length() -- in seconds
  local sample = renoise.song().selected_sample.sample_buffer
  
  local sample_rate = sample.sample_rate
  local frames = sample.number_of_frames
  
  return frames / sample_rate
end

-- processing --

local function process_sample(time_factor, cycle_length, transpose, is_classic)
  if is_classic then
    time_factor = math.floor(time_factor)
  end
  if time_factor == DEF_TIME_FACTOR and transpose == DEF_TRANSPOSE then
    renoise.app():show_message("Sample wasn't processed because you didn't change Time Factor or Transpose.")
    show_dialog()
  else
    local tmp_path = os.tmpname("wav")
    local tmp_dir, tmp_name = parse_path(tmp_path)
    
    local output = string.format("%s-%s%%_%u_%s%d_%s.wav",
      tmp_name,
      time_factor,
      cycle_length,
      transpose > 0 and "+" or "",
      transpose,
      is_classic and "C" or "R"
    )
    
    local exe = string.format("%q %s %s %u %d%s",
      renoise.tool().bundle_path..BIN[os.platform()],
      tmp_path,
      time_factor,
      cycle_length,
      transpose,
      is_classic and " -c" or ""
    )
    
    renoise.song().selected_sample.sample_buffer:save_as(tmp_path, "wav")
    
    if os.execute(exe) ~= 0 then
      renoise.app():show_error("Process did not complete successfully...")
      os.remove(tmp_path)
      return
    end
    
    renoise.song().selected_sample.sample_buffer:load_from(tmp_dir..output)
    
    os.remove(tmp_path)
    os.remove(tmp_dir..output)
    
    renoise.app():show_status("Successfully processed!")
  end
end

-- dialogs --

show_dialog = function()
  if renoise.song().selected_sample then
    if get_sample_length() * 1000 < MINIMAL_LENGTH then
      renoise.app():show_error("The sample is too short! Minimal length is "..MINIMAL_LENGTH.." ms.")
      return
    end
  else
    return
  end
  
  local DIALOG_MARGIN = renoise.ViewBuilder.DEFAULT_DIALOG_MARGIN
  local CONTENT_SPACING = renoise.ViewBuilder.DEFAULT_CONTROL_SPACING
  local vb = renoise.ViewBuilder()
  local algorithm_switch = nil
  
  -- view elements --
  
  local time_factor_box = vb:valuebox {
    tooltip = "TIME FACTOR [Min: "..MIN_TIME_FACTOR.."] [Max: "..MAX_TIME_FACTOR.."] [Default: "..DEF_TIME_FACTOR.."]",
    min = MIN_TIME_FACTOR,
    max = MAX_TIME_FACTOR,
    value = last_time_factor,
    width = 80,
    tostring = function(value)
      if algorithm_switch.value == 1 then
        return string.format("%.2f", value)
      else
        return string.format("%u", value)
      end
    end,
    tonumber = function(value)
      if not tonumber(value) then
        return nil
      end
      if algorithm_switch.value == 1 then
        return tonumber(string.format("%.2f", value))
      else
        return tonumber(string.format("%u", value))
      end
    end
  }
  
  local time_factor_button = vb:button {
    tooltip = "Reset TIME FACTOR to default value ["..DEF_TIME_FACTOR.."]",
    text = "^",
    notifier = function()
      time_factor_box.value = DEF_TIME_FACTOR
    end
  }
  
  local cycle_length_box = vb:valuebox {
    tooltip = "CYCLE LENGTH [Min: "..MIN_CYCLE_LENGTH.."] [Max: "..MAX_CYCLE_LENGTH.."] [Default: "..DEF_CYCLE_LENGTH.."]",
    min = MIN_CYCLE_LENGTH,
    max = MAX_CYCLE_LENGTH,
    value = last_cycle_length,
    width = 80
  }
  
  local cycle_length_button = vb:button {
    tooltip = "Reset CYCLE LENGTH to default value ["..DEF_CYCLE_LENGTH.."]",
    text = "^",
    notifier = function()
      cycle_length_box.value = DEF_CYCLE_LENGTH
    end
  }
  
  local transpose_box = vb:valuebox {
    tooltip= "TRANSPOSE [Min: "..MIN_TRANSPOSE.."] [Max: +"..MAX_TRANSPOSE.."] [Default: "..DEF_TRANSPOSE.."]",
    min = MIN_TRANSPOSE,
    max = MAX_TRANSPOSE,
    value = last_transpose,
    width = 80,
    tostring = function(value)
      if value > 0 then
        return string.format("%+d", value)
      else
        return string.format("%d", value)
      end
    end,
    tonumber = function(value)
      if not tonumber(value) then
        return nil
      end
      return tonumber(value)
    end
  }
  
  local transpose_button = vb:button {
    tooltip = "Reset TRANSPOSE to default value ["..DEF_TRANSPOSE.."]",
    text = "^",
    notifier = function()
      transpose_box.value = DEF_TRANSPOSE
    end
  }
  
  algorithm_switch = vb:switch {
    tooltip = "(R)EVISED or (C)LASSIC cyclic algorithm",
    items = {"R", "C"},
    value = last_algorithm,
    width = 80,
    notifier = function()
      -- refresh time factor valuebox by changing its value
      if time_factor_box.value >= MAX_TIME_FACTOR - 1 then
        time_factor_box.value = time_factor_box.value - 1
        time_factor_box.value = time_factor_box.value + 1
      else
        time_factor_box.value = time_factor_box.value + 1
        time_factor_box.value = time_factor_box.value - 1
      end
    end
  }
  
  -- rows --
  
  local time_factor_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Time Factor",
      width = 80
    },
    time_factor_box,
    vb:text {
      text = "%",
      width = 70
    },
    time_factor_button
  }
  
  local cycle_length_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Cycle Length",
      width = 80
    },
    cycle_length_box,
    vb:text {
      text = "samples",
      width = 70
    },
    cycle_length_button
  }
  
  local transpose_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Transpose",
      width = 80
    },
    transpose_box,
    vb:text {
      text = "semitones",
      width = 70
    },
    transpose_button
  }
  
  local algorithm_row = vb:row {
    vb:text {
      text = "Algorithm",
      width = 80
    },
    algorithm_switch
  }
  
  -- prompt --
  
  local prompt = renoise.app():show_custom_prompt(
    "Akaizer",
    
    vb:column {
      margin = DIALOG_MARGIN,
      spacing = CONTENT_SPACING,
      
      time_factor_row,
      cycle_length_row,
      transpose_row,
      algorithm_row
    },
    
    { "Process", "Cancel" }
  )
  
  -- remember current values
  last_time_factor = time_factor_box.value
  last_cycle_length = cycle_length_box.value
  last_transpose = transpose_box.value
  last_algorithm = algorithm_switch.value
  
  if prompt == "Process" then
    process_sample(
      time_factor_box.value,
      cycle_length_box.value, 
      transpose_box.value, 
      algorithm_switch.value == 2 and true or false
    )
  end
end

  • Conner_Bw, crazya02 and snatchnuman like this

#16 abstract drumz

abstract drumz

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales. UK

Posted 25 August 2016 - 04:27

Akaizer doesn't work for me. Whenever I try to process a sample with it, I get the following error:

std::logic_error: 'trying to load sample data from a non existing file: 'C:\Users\SNATCH~1\AppData\Local\Temp\Renoise-0-3996\Renoise_TmpFile-0-3-131%_1000_0_R.wav''
stack traceback:
  [C]: in function 'load_from'
  main.lua:106: in function 'process_sample'
  main.lua:215: in function 'show_dialog'
  main.lua:20: in function <main.lua:14>

I'm on Renoise 3.1, Windows 7 x64.

 

Did I miss something in setting up the tool?

 

Hi, I've got the same problem, but I have no idea what to do with the lua file that Ben B has provided. Can anyone help?



#17 abstract drumz

abstract drumz

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales. UK

Posted 25 August 2016 - 04:50

It's OK, I've accidently sorted it lol. Everythings working fine now. :)



#18 fladd

fladd

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1225 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 01 June 2017 - 18:46

'/Users/floriankrause/Library/Preferences/Renoise/V3.1.0/Scripts/Tools/com.lwpss.Akaizer.xrnx/' failed to execute in one of its menu entry functions.

Please contact the author (lwpss [lw.pss.mail@gmail.com]) for assistance...

std::logic_error: 'do NOT call 'prepare/finalize_sample_data_changes' before/after loading or creating new sample buffers. prepare/finalize must only be called when modifying existing sample data via sample_buffer:sample_data().'
stack traceback:
  [C]: in function 'finalize_sample_data_changes'
  main.lua:115: in function 'process_sample'
  main.lua:267: in function 'show_dialog'
  main.lua:20: in function <main.lua:14>


#19 Ben B

Ben B

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:England

Posted 13 June 2017 - 19:43

'/Users/floriankrause/Library/Preferences/Renoise/V3.1.0/Scripts/Tools/com.lwpss.Akaizer.xrnx/' failed to execute in one of its menu entry functions.

Please contact the author (lwpss [lw.pss.mail@gmail.com]) for assistance...

std::logic_error: 'do NOT call 'prepare/finalize_sample_data_changes' before/after loading or creating new sample buffers. prepare/finalize must only be called when modifying existing sample data via sample_buffer:sample_data().'
stack traceback:
  [C]: in function 'finalize_sample_data_changes'
  main.lua:115: in function 'process_sample'
  main.lua:267: in function 'show_dialog'
  main.lua:20: in function <main.lua:14>

 

What exactly did you do to get that error? Can you replicate it?

 

According to that traceback info it is line 115 of the code that is causing the problem:

renoise.song().selected_sample.sample_buffer:save_as(tmp_path, "wav")

I don't normally code in Lua, so I was just improving on what had already been done, and that line was already in the code to begin with. I'll have to investigate as to why it is causing a problem, though it seems to work fine on my PC.



#20 fladd

fladd

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1225 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 13 June 2017 - 21:50

I load a sample, go to process --> Akaizer, change the time factor (e.g. to 80%), click "process", and it crashes.



#21 4Tey

4Tey

    Chief Above Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 382 posts
  • Gender:Male

Posted 14 June 2017 - 06:05

fladd:  What would be very interesting is if you find the 'main.lua' file that you are running from your version of this tool and attach it to a post so that Ben B can verify first of all if you are both 'on the same page' so to speak :)



#22 fladd

fladd

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1225 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 16 June 2017 - 17:09

The tool works now. I did not realize that I had to download a patched main.lua. This is not very obvious from neither the tool page, nor the first post here.

I suggest to upload an updated version of the tool to the tool page.



#23 Ben B

Ben B

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:England

Posted 21 June 2017 - 12:29

The tool works now. I did not realize that I had to download a patched main.lua. This is not very obvious from neither the tool page, nor the first post here.

I suggest to upload an updated version of the tool to the tool page.

 

Good to hear you got it working, fladd. I agree about the confusion of which version is the most recent. I assumed you was you using my latest patched version (v1.03) but obviously the main download links point to the older broken version.

 

I would be happy to take control of this tool on here as it seems the OP (lwpss) is no longer interested in maintaining it (last active 20 Dec 2016). Is there an admin I can contact about this?



#24 101010

101010

    Chief Above Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 372 posts
  • Gender:Male

Posted 08 July 2017 - 18:02

Dude, Ben B? you are the original creator of Akaizer? TALL UP!



#25 thanatos

thanatos

    Chief Above Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 314 posts

Posted 08 September 2017 - 14:36

perhaps one of the best tool


Satanical Bots Ritual : For your daily mix and news darkstep /breakcore / technno-dnb/ Crossbreed

 

My music 

My preview soundcloud






Also tagged with one or more of these keywords: Sample Editor, Timestretch