Jump to content


Photo

New Tool (3.0): Quick Vol AHDSR

tool beats envelope volume

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 14 July 2015 - 23:17

What it`s for
 
When building up a beat in renoise with simple one hit samples, it can be a pain to keep going back and forth to the sample editor to add and adjust the all important Volume AHDSR envelopes.  This tool gives you a GUI for use on the fly as you add new samples into your beat and adjust how their dynamics are all interacting.  You can simply add new AHDSR envelopes with the enable checkbox (bottom left).  You then have access to that envelope from its GUI.  Continue to use the checkbox to bypass and enable the envelope as you wish. 
 
The GUI updates on `instrument or track` change.  So as you select your instruments in renoise the tool works for that selected instrument.

 

Tip -- Use the Ctrl key when fine tuning sliders

 

Quick Vol 0.5.PNG

-------------------------------------------------------
 

Downloads

 

Tools Page:

http://renoise.com/t...quick-vol-ahdsr

 

3.1 version:

Attached File  ledger.scripts.QuickVolAhdsr_V1.3.xrnx   9.24KB   4 downloads

 

3.0 version:

Attached File  ledger.scripts.QuickVolAhdsr_V1.1.xrnx   9KB   148 downloads

 
-------------------------------------------------------------------------
Shortcut
 
Global:Tools:   "`QVA `Quick Vol AHDSR"

-------------------------------------------------------------------------

 

post-428-0-46822400-1438384145.png
 
LAYOUT

Dropdown   = Currently selected Track name, select different tracks from here too.
Textfield 1  = Name of selected instrument
Textfield 2  = Name of the first sample in the selected instrument 

-----------------------------------
Sliders        = Attack, Hold, Decay, Sustain, Release

------------------------------------
Textfield 3   = Readout for last adjusted parameter/ slider
checkbox    = bypass or enable the ahdsr with this
View Button = Toggles between pattern editor view and the modultaion view where you can get more involved with your envelopes

Offset valuebox = Offset the sample start here
 
The controls will disable when there is no sample selected or the envelope is bypassed. 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRAFFIC LIGHTS

 

Due to renoise having the ability to have multiple instruments per track some `traffic light` type feedback is given from the LEDs on the GUI

 

-Green: means it is all is good to go!  You are on the correct track as notes for the current instrument have been found there and the envelope is enabled.
-Red with letter `E`: is a warning.  It means that no notes are in the current pattern-track.  This may be because you are on the wrong track (send/master/ other empty track) or there simply are no notes in this pattern yet.
-Red with symbol `>`: Means there are notes on this pattern track but none belong to the selected envelop.  The `>` is to tell you you can click the button to make sure the (first) correct instrument is selected for this track.
-Blue: Means that the current AHDSR is bypassed, so you can do no damage to an with it  :) i.e. if the wrong instrument is selected.
-Grey:  Means there is no envelope loaded for the current instrument.
 
The green Sample Present button also has a capture so when it shows ">"  you can click it and it will take you to the (first) correct track(if any) in the pattern where this instrument appears (autocapture for tracks rather than instruments )
 
It should become a lot clearer after a few trys! 
 
but basically :

-- Click the `>` next to the thing you want to edit when the other is not matching up. 

-- All Green = Good to Go

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offset Button

 

Orange on Offset button: Means the offset function is enabled via a renoise phrase.  Click the orange button to go to that phrase if you wish.  You will see the 0Sxx sample command there that is used for the start point offset

 
updates:
 

Spoiler


Edited by Ledger, 12 November 2017 - 04:37.

  • RANSOM, ffx, Meef Chaloin and 1 other like this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#2 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2015 - 00:25

 

---------------------------------------

Update 0.4

---------------------------------------

 

1)The automatic addition of envelopes has been removed for this version.  Now you add new envelopes by using the enable/ bypass checkbox on the bottom left.  This saves having envelopes added to instruments where you don`t want them but keeps the workflow of the tool fast.

 

2)The other change worth noting is the ability to type a/h/d/s/r into the readout textfield (the one that shows slider ms values) and the value of the relevant slider will be shown next to it. 

 

A few other changes are in the changelog at the bottom of this post. 

 

 

http://forum.renoise...ahdsr/?p=333564

 

post-428-0-66746700-1437001791.png


Edited by Ledger, 16 July 2015 - 00:28.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#3 Meef Chaloin

Meef Chaloin

    Big GrandDaddy Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 478 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2015 - 00:39

Looks awesome, thank you!



#4 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2015 - 15:16

No probs!

 

This ones really making a difference to my workflow here.  I`m actually going through old tracks adjusting all the envelopes** with a lot of better results.  I`m also finding it a bit of a gateway to experimenting more in the modulation view with other types of envelopes which is a good thing; i.e with the toggle "View"  button.

 

I have to say that it has been a big gap in my learning up until relatively recently, about really precisely adjusting attack/ decay values along with delay values in the pattern editor, to really get a beat to gel/ groove. Before I was convinced it was something to do with compression, as that`s discussed to death on the internet.  Also personal assumptions probably reaching back to my OctaMED days!  However now I`ve reached the conclusion (thank you Timothy Allan @groove3 !) that the AHDSR in combination with delay offsets (+ or -) and track offsets, is about 80% of it and compression the last 20%.  If your beat sounds MIDI-ish and blocky because you`ve just left everything quantised to the grid with untouched envelopes, its still going to sound MIDI-ish and blocky no matter how you compress it :excl: 

 

It`s been a big motivator in writing these previous tools too: 

 

 

Groove Control, to help adjust renoises groove (automatic delays):    

http://www.renoise.com/node/783

 

Note Properties, for manually adjusting things away from quantised (including volumes too): 

http://www.renoise.c...note-properties

 

Anyway this post is just in case someone else can be saved some misplaced compression bafflement that I suffered!   

 

:drummer:

 

 

**though there is a minor issue (0.4) to be worked out when running into old xrni style envelopes 


Edited by Ledger, 16 July 2015 - 16:29.

  • emre_k likes this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#5 Meef Chaloin

Meef Chaloin

    Big GrandDaddy Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 478 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2015 - 17:20

That's interesting, I have heard about using ADSR to influence the groove but it's not something I've really investigated for a long time. Just been playing with the tool now and it's blown my mind how much difference it can make to the sound, not so much with the groove (haven't got that far yet with it) but just overall sound, I tend not to play with the envelopes unless there is an obvious need for it but this tool make it so much quicker and easier to do. Definitely will be adjusting it for every drum sample I ever use now.

 

It is much more convenient to have it assigned to a key but would it be useful to have it in the tools menu as well? It didn't seem to appear there for me.

 

Also, perhaps the ability to change the track from the tool UI would be very useful.



#6 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2015 - 18:07

That's interesting, I have heard about using ADSR to influence the groove but it's not something I've really investigated for a long time. Just been playing with the tool now and it's blown my mind how much difference it can make to the sound, not so much with the groove (haven't got that far yet with it) but just overall sound, I tend not to play with the envelopes unless there is an obvious need for it but this tool make it so much quicker and easier to do. Definitely will be adjusting it for every drum sample I ever use now.

 

Yes it`s far more essential than one might suspect.  Those couple of steps to and back from the modulation view can break workflow and have stopped me experimenting so much. I think this tool will be a bit of a reflex action from now on :)

 

 

It is much more convenient to have it assigned to a key but would it be useful to have it in the tools menu as well? It didn't seem to appear there for me.

 

Also, perhaps the ability to change the track from the tool UI would be very useful.

 

0.41 is now up in first post. 

http://forum.renoise...uick-vol-ahdsr/

 

The menu has been added (plus other bits and pieces), I will think about adding track changing. 

 

 

In the mean time you may find this other small tool I wrote useful?:  the 0.52 version is the keyboard only one which is quicker: 

http://forum.renoise...arch-for-track/


Edited by Ledger, 16 July 2015 - 19:08.

  • Meef Chaloin likes this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#7 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 18 July 2015 - 03:05

------------------

Update: 0.43

------------------

 

attachicon.gifAHDSR 4.3.PNG

 

1) Tool now runs on timer rather than notifiers.  This means it should update better and be synced with the AHDSR, so changes made in renoises modulation view are mirrored in the tool.

 

2) There is a new light/ colored button on the left of the track name (row 1).  It changes colour to give you some feedback while using the tool.

 

-Green: means it is all is good to go!  You are on the correct track as notes for the current instrument have been found there and the envelope is enabled.

-Red with letter `E`: is a warning.  It means that no notes are in the current pattern-track.  This may be because you are on the wrong track (send/master/ other empty track) or there simply are no notes in this pattern yet. 

-Red with letter `C`: Means that no notes from the selected instrument in this pattern-track but notes of other instrument have been found.  The C is to tell you you can click the button to capture the nearest note to change your selected instrument to it.

-Blue: Means that the current AHDSR is bypassed, so you can do no damage to an with it :) i.e. if the wrong instrument is selected. 

-Grey:  Means there is no envelope loaded for the current instrument.

 

3) Removed previous right hand light/ button in favour of the above

 

 

 

 

http://forum.renoise...dsr/?p=333564 

 

 

post-428-0-86315700-1437184864.png


Edited by Ledger, 18 July 2015 - 03:29.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#8 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 18 July 2015 - 21:52

 

------

0.44

-------

Modified the capture behaviour slightly, hopefully easy to understand and more funtional now so:

 

-Green: means it is all is good to go!  You are on the correct track as notes for the current instrument have been found there and the envelope is enabled.

-Red with letter `E`: is a warning.  It means that no notes are in the current pattern-track.  This may be because you are on the wrong track (send/master/ other empty track) or there simply are no notes in this pattern yet.

-Red with symbol `>`: Means there are notes on this pattern track but none belong to the selected envelop.  The `>` is to tell you you can click the button to make sure the (first) correct instrument is selected for this track.

-Blue: Means that the current AHDSR is bypassed, so you can do no damage to an with it  :) i.e. if the wrong instrument is selected.

-Grey:  Means there is no envelope loaded for the current instrument.

 

The Orange Sample Present button also has a capture so when it shows ">"  you can click it and it will take you to the (first) correct track(if any) in the pattern where this instrument appears (autocapture for tracks rather than instruments; "Take me to the track where this sample shows up" )

 

It should become a lot clearer after a few trys! 

 

but basically click the `>` next to the thing you want to edit when the other is not matching up.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

http://forum.renoise...ahdsr/?p=333564


Edited by Ledger, 18 July 2015 - 22:01.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#9 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 01 August 2015 - 00:15

New version pretty much has all I wanted to add to it, probably up on tools site shortly if no-one finds any problems:  

 

http://forum.renoise...ahdsr/?p=333564

 

 

---Update 0.5 (think we are almost there now)

-----------------

--change tracks added via dropdown at top

--color system changed a bit (green used instead of orange for sample present) --all greens = good to go!

--Offset added in bottom right of GUI.  You can now change the start position of the sample.  As the renoise sampler doesn`t have start and end markers for trigger, this is done using a phrase and the sample offset command.  The orange LED/ button next to it shows a phrase is present.  Click on it to go to the phrase editor.

 

 

 

post-428-0-46822400-1438384145.png


Edited by Ledger, 01 August 2015 - 00:17.

  • Meef Chaloin likes this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#10 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 19 August 2015 - 16:52

Version 1.0 up on tools site,

 

only change from 0.5 was a change on the pattern offset view button order: 

 

http://renoise.com/t...quick-vol-ahdsr


Edited by Ledger, 19 August 2015 - 16:56.

  • ffx likes this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#11 ffx

ffx

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2990 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:macOS fanboying

Posted 24 August 2015 - 22:44

Hey, missing the right click context menu entry in the instrument list... :( edit: why did you remove it? This sucks, really. I want to use your useful tool, but I won't since I only can access it thru the crowded tools menu :P and I have no more space for another shortcut. Isn't the context menu the most intuitive way to get related functionality?

Edited by Jurek, 25 August 2015 - 11:41.

MacOS 10.12.6 Retina, Renoise 3.1 64 bit   -   Tuned Shortcuts | Multi-Jump From/To Send | Quick Template | Insert Native DSP Menu (incl. deprecated)


#12 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 27 August 2015 - 03:11

It was never there for this tool.  Only the tools menu.

 

It does make sense though so I will add it at some point.


--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#13 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 03 September 2015 - 01:08

beta 1.1

 

--Fix: tool no longer changes renoise focus lock setting

--added: menu entry in instrument right click menu

 

 

http://forum.renoise...sr/#entry333564


--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#14 ffx

ffx

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2990 posts
  • Gender:Not Telling
  • Interests:macOS fanboying

Posted 03 September 2015 - 18:44

Hey! Thanks lots for adding the context menu thing!


  • Ledger likes this

MacOS 10.12.6 Retina, Renoise 3.1 64 bit   -   Tuned Shortcuts | Multi-Jump From/To Send | Quick Template | Insert Native DSP Menu (incl. deprecated)


#15 robohymn

robohymn

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Location:Victoria, BC

Posted 04 September 2015 - 22:26

This is fantastic. You're right, brilliant in conjunction with the Note Properties tool. Thanks for this.



#16 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 07 September 2015 - 14:39

This is fantastic. You're right, brilliant in conjunction with the Note Properties tool. Thanks for this.

 

A couple more along similar lines that can be helpful with beats are `Groove Control` as a macro for the renoise master groove controls.  Can be useful to experiment with groove/ swing settings.  You also get a readout so you can apply the values manually after experimenting.  I find after adding some swing with hihat / percussion offsets it can work quite well to add a few percent swing on the renoise global settings:

 

https://www.renoise..../groove-control

 

Also Velocity Pan Delay Automation gives access to the note properties via the automation lane:

 

http://forum.renoise...lay-automation/

 

nisanmol also has a groove tool here that may be of interest too which adds the values directly into the pattern instead:

 

http://www.renoise.c...ools/groovetool

 

along with dblues tool that gives a graphical representation of renoise groove values:

 

http://forum.renoise...rk/#entry317055


Edited by Ledger, 08 October 2015 - 12:27.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#17 thalamus

thalamus

    Big Daddy Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 426 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK
  • Interests:Sound

Posted 13 February 2016 - 11:58

This one doesnt seem to be working with 3.1 .. anyone had better luck?



#18 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 13 February 2016 - 18:05

This one doesnt seem to be working with 3.1 .. anyone had better luck?

 

it may not have auto-upgraded. Here is a version that should work without having to mess around with the xml:

 

Edit: Now up in 1st post:

 

http://forum.renoise...sr/#entry333564

 

 


Edited by Ledger, 15 February 2016 - 23:32.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#19 thalamus

thalamus

    Big Daddy Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 426 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK
  • Interests:Sound

Posted 14 February 2016 - 18:11

Oh ace, thanks.



#20 muckleby

muckleby

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 151 posts

Posted 30 April 2017 - 01:38

loving this tool, great workflow enhancer, thanks!

 

been tinkering with the code trying to work out if the 'Enable' checkbox can be ticked (and ADSR created if not present) when the tool is invoked.

Would save an extra (and for me unnecessary) mouse click ;)

 

had no luck though, any hints?



#21 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 09 May 2017 - 23:38

loving this tool, great workflow enhancer, thanks!
 
been tinkering with the code trying to work out if the 'Enable' checkbox can be ticked (and ADSR created if not present) when the tool is invoked.
Would save an extra (and for me unnecessary) mouse click ;)
 
had no luck though, any hints?


Hi muckleby, I just  got around to looking at this this.

 

 

Were you after it adding an envelope just on initialising the gui, or adding an AHDSR to every instrument that you navigate to when the tool GUI is open?


--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#22 muckleby

muckleby

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 151 posts

Posted 14 May 2017 - 14:57

hey Ledger! thanks for getting back to me.
just adding on initialisation would do the trick for me
i noticed this behaviour was default (or maybe it was the 2nd behaviour you described?) with earlier versions but couldnt get my head around the listeners in this current version.
any pointers are much appreciated ;)

#23 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 14 May 2017 - 15:26

Here`s  a version that adds AHDSR on first run.  Can`t remember whether previous behaviour you mention was a deliberate feature change/bug.  Anyhow:

 

--1.33 now added in post below

 

 

Let me know if it works ok for you.  (Note: it doesn`t check if a sample is already present in the instrument it is opened on)
 

 

If you are interested, below is the code I added to main.lua on line 810.  It adds a AHDSR after gui is layed out but before it is first refreshed.

    -----------------------------------------------------
    --auto add AHDSR on first run
    ------------------------------------------------------

      if vb.views["enabled"].value == false then --check envelope no already present via gui state
      --ADD NEW ahdsr
        ahdsr = song.instruments[song.selected_instrument_index].sample_modulation_sets[1]:insert_device_at("Modulation/AHDSR",1,1)--index
        --Show on GUI readout that an envelope has been added
         vb.views["readout"].text = "New AHDSR Added"
        --set initial values
        --attack to 0
        ahdsr.parameters[ATTACK].value = 0
        --Hold to 0
        ahdsr.parameters[HOLD].value = 0
        --Decay to 0.5
        ahdsr.parameters[DECAY].value = 0.5
        --Sustain to 0
        ahdsr.parameters[SUSTAIN].value = 0
        --Release to 0
        ahdsr.parameters[RELEASE].value = 0
      end

  --------------------------------------------- 

Edited by Ledger, 12 November 2017 - 04:36.

  • muckleby and Meef Chaloin like this

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#24 muckleby

muckleby

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 151 posts

Posted 20 May 2017 - 23:30

perfect! big thanks man appreciate it.

will speed up my workflow beautifully

niceone for posting the code, pretty simple when you know how ey!

will be tweaking those default paramaters so again much appreciated ;)


  • Ledger likes this

#25 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3406 posts
  • Gender:Male

Posted 12 November 2017 - 04:34

A bug was introduced in last version 1.32 (which has the auto-add device behaviour)  where multiple envelopes could be added on subsequent initialisations.  Fixed in 1.33: 

 

Attached File  ledger.scripts.QuickVolAhdsr_V1.33.xrnx   9.41KB   2 downloads


Edited by Ledger, 12 November 2017 - 04:40.

--> Lua For Beginners <--
--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites






Also tagged with one or more of these keywords: tool, beats, envelope, volume