Jump to content


Photo

Elektron Overbridge plugins not showing up

elektron

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 crypticresonance

crypticresonance

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 17 June 2016 - 09:28

Hi!

 

  Oddly, Renoise didn't show overbridge AU plugins (I am on OS X). I tried to use VST, but fatal error showed up about a crash"in VST event/function: Dispatch". Both 64 and 32 bit. Both AU and VST were working fine with other DAWs. 

  I've contacted Elektron supported and they've suggested to reinstall Overbridge. I did that.

  Other DAWs are still fine, but now neither VST nor AU even show up in Renoise.

  Other plugins show up in Renoise, mostly. For example NI Kontakt VST is also missing. 

  I looked at the CachedVSTs...db file, Overbridge plugins are present there. And CachedFailedVSTs is empty.

 

  What shall I do?

 

  Thank You!



#2 Guest_ffx_*

Guest_ffx_*

    Composes without Wires burns Directly from Brain to DVD that is already in Store Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3521 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 17 June 2016 - 12:35

Strange, maybe temp rename au config and try a rescan

#3 crypticresonance

crypticresonance

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 17 June 2016 - 12:49

By that you mean CachedAUs db? I tried that, did not help.

Or is there an another AU config file I don't know about?



#4 billywood

billywood

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

Posted 18 June 2016 - 10:51

I get the same fatal error message with VST and attempting to use ASIO causes Renoise to freeze up. It works with DirectSound, although it obviously limits you to 2-in-2-out. I still get the error message but I just ignore it. Not ideal but I'm making do for now!



#5 crypticresonance

crypticresonance

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 19 June 2016 - 12:06

I get the same fatal error message with VST and attempting to use ASIO causes Renoise to freeze up. It works with DirectSound, although it obviously limits you to 2-in-2-out. I still get the error message but I just ignore it. Not ideal but I'm making do for now!

 

Very interesting, given you are using Windows, I am using Mac, same error. Could you perhaps raise a ticket at https://www.elektron...stomer/tickets/ ? I've raised mine, but if they see there are multiple occurrences of this issue, it will help them actually solve it! Moreover, they couldn't reproduce it so far.



#6 pnzi

pnzi

    New Member

  • Normal Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 August 2018 - 22:06

Did you find any solution? I have a similar issue here with Analog Heat, the Overbridge VST doesn't show up in the VST menu (or in the Plugin section) like all the other VSTs. No errors tho. It seems like Renoise is reading the right .dll files in the folder, but then just "ignores" them. Tried reinstalling etc. I just wouldn't like to change the DAW.







Also tagged with one or more of these keywords: elektron