Jump to content


Photo

Help 3.1 not opening re: script


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 05 November 2016 - 22:01

Hello and good day  ,
 
I have 3.1 64bit  but now it's not opening as i'm getting this message. 
 
Can you help me? 
 
"
'/Users/markacosta/Library/Preferences/Renoise/V3.1.0/Scripts/Tools/de.cie-online.LiveDive.xrnx/' failed to load.
 
Please remove this tool or contact the author (Cie | cie@cie-online.de) for assistance...
 
main.lua: bad header in precompiled chunk"


#2 joule

joule

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1444 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Sweden
  • Interests:music, philosophy, engineering

Posted 05 November 2016 - 22:56

I am guessing that you're on Windows?

 

If you move/delete the LiveDive tool directory, I believe the issue should be resolved. On my computer, the tool directory is located at "C:\Users\<My_Windows_User_Name>\AppData\Roaming\Renoise\V3.1.0\Scripts\Tools". Move the "de.cie-online.LiveDive.xrnx" directory to a temporary location and restart Renoise. It should work now.. (?)

 

Generally, devs say a tool shouldn't be able to break Renoise (I only manage to do so very seldomly while tool developing). I can imagine there's a slightly higher risk of it happening if the tool was auto-updated (i e not really meant for 3.1). Perhaps some extra risk involved since the tool is dealing with MIDI *wild guess*.



#3 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 06 November 2016 - 00:16

Im on a mac

#4 danoise

danoise

    Probably More God or Borg Than Human Member

  • Renoise Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6330 posts
  • Gender:Male
  • Interests:wildlife + urban trekking

Posted 06 November 2016 - 00:24

It's simple enough:

Tools menu > Tool Browser > Search > "Dive" > Disable/Uninstall (you decide)

 

You can also right-click any tool in the tool browser and choose "reveal location" 


Tracking with Stuff. API wishlist | Soundcloud


#5 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 06 November 2016 - 00:26

And also I downloaded 3.01 just so I can produce today but half wait to the download it saying server down. Im sad. Im ready to produce and I decided ill be using Renoise for a while.

Pls producers help me.

It just open due to that script

Ok ill try it tomorrow when I get back to the studio. Thanks for your suggestion and quick reply


It's simple enough:
Tools menu > Tool Browser > Search > "Dive" > Disable/Uninstall (you decide)

You can also right-click any tool in the tool browser and choose "reveal location"


Edited by Hybrid Children, 06 November 2016 - 00:27.


#6 dblue

dblue

    Dodgy Geezer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5586 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin
  • Interests:Code. Music. Graphics.

Posted 06 November 2016 - 14:59

If Renoise is simply not opening at all due to this tool bug, then you'll probably need to delete the tool manually.

Open Finder and press Command+Shift+G to open the 'Go to Folder' dialog.

Enter your Renoise preferences path into the space provided:

/Users/markacosta/Library/Preferences/Renoise/V3.1.0/

Navigate into the /Scripts/Tools/ folder and delete de.cie-online.LiveDive.xrnx

#7 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 07 November 2016 - 02:22

thank you for helping me out I found it based on your instructions but it still showing it

 

I uninstalled and reinstalling again.. Wow,   i'm so frustrated right now. I have't done music in two days.   

 

 

 

 

 

If Renoise is simply not opening at all due to this tool bug, then you'll probably need to delete the tool manually.

Open Finder and press Command+Shift+G to open the 'Go to Folder' dialog.

Enter your Renoise preferences path into the space provided:

/Users/markacosta/Library/Preferences/Renoise/V3.1.0/

Navigate into the /Scripts/Tools/ folder and delete de.cie-online.LiveDive.xrnx



#8 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 07 November 2016 - 03:03

now I took those off Renoise does not want to open.  Wow. 



#9 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 07 November 2016 - 03:10

gosh, I hope this   3.1  get's fixed for me. It's that one script from CIE and it's my Renoise is not working because of it..  Even When I took it out thanks to DBLUE.   

 

Now, I'm downloading the 3.01 version....  Just so I can start my work. 

 

Anyone else has this problem?  I just downloaded this last week and it was fine..  It opened up and now I'm ready to produce and .....


Edited by Hybrid Children, 07 November 2016 - 03:11.


#10 Hybrid Children

Hybrid Children

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Los Angeles Techno

Posted 07 November 2016 - 18:28

everything is working ..   :yeah:

 

 

 

Thanks Kieran Foster from Renoise support. 

 

 

 

I had 2.8, 3.0, 3.01 and 3.0 .    One of them had this bug I suppose and 3.1 was not opening because of it.      

 

I uninstalled all of it and re installed 3.1.     

 

 

Of course, i still can open up my previous songs.  

 

 

Kieran Foster