Jump to content


Photo

VST Delay Tails Cutting Short?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 muckleby

muckleby

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 156 posts

Posted 24 May 2017 - 10:43

I'm using Valhalla Ubermod VST in Renoise 3.1 32bit and find that the tails are being cut off when the sample playback ends. ie. the plugin only outputs audio whilst it is receiving it. The problem does not occur on my desktop running Renoise 3.1 64bit.
Is there some sort of CPU saving setting in Renoise that would bring about this behaviour or is it a bug on Ubermods part?

#2 Beatslaughter

Beatslaughter

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2307 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:Music, Blu-ray, PC Games

Posted 24 May 2017 - 11:53

Add the plugin to a device chain and click the little question mark at the top right of it to open some extra plugin settings. From there disable the auto suspend plugin option. It helped with a similar issue i had with Valhalla Room here.


  • muckleby and midi error like this

#3 muckleby

muckleby

    Super Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPip
  • 156 posts

Posted 24 May 2017 - 17:43

ahah was looking for this option in the preferences its properly tucked away in that menu.
problem sorted though niceone!

#4 midi error

midi error

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1011 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Chemical Plant Zone

Posted 04 April 2018 - 22:12

odd behaviour for sure, glad to get this resolved!