Jump to content


Photo

VST vanishes after rendering to sample


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 lilith

lilith

    Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany - Karlsruhe

Posted 05 February 2018 - 20:59

Hi,

 

let's say I have a VST open as instrument 00. When I render this to a new instrument (let's say 01) I get the samples in 01, but the VST at 00 vanishes from the instrument selection menue. 

 

OS: KXStudio

 

Any idea if this is normal?



#2 pat

pat

    Big Masta Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 509 posts
  • Gender:Male

Posted 05 February 2018 - 21:27

I’m not at Renoise at the moment but check out http://tutorials.ren...ents_to_Samples

There’s an option to replace the plugin with the samples instrument - you want to uncheck that (I think there’s also two right-click commands - render, and render and replace, but I could be wrong :)

#3 lilith

lilith

    Advanced Member

  • Normal Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany - Karlsruhe

Posted 05 February 2018 - 21:33

I’m not at Renoise at the moment but check out http://tutorials.ren...ents_to_Samples

There’s an option to replace the plugin with the samples instrument - you want to uncheck that (I think there’s also two right-click commands - render, and render and replace, but I could be wrong :)

 

Awesome thanks!  :yeah: I must have been blind: There's a checkbox on the top of the render box.  :smashed:


Edited by lilith, 05 February 2018 - 21:33.