Jump to content


Photo

New troubles with m-audio oxygen 49


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Roo Heads

Roo Heads

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 28 February 2018 - 01:11

Hi friends,after years of having renoise 2.8 and the midi keyboard m audio oxygen 49 as a stable setup,i'm having strange issues:the keyboard doesn't play chords no more.It only plays single notes,even with polyphonic instruments i can't hear more than one note at a time.

I really don't understand why,with ableton live everything is fine,i hate this cheap midi keyboard and will replace it asap,but this can be a problem related to renoise itself...please help me thanks :)



#2 Roo Heads

Roo Heads

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 28 February 2018 - 01:29

ok i tried to play some notes with the computer keyboard and i got the same issues,so it's definitely a problem inside renoise...



#3 dblue

dblue

    Dodgy Geezer

  • Admins
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin
  • Interests:Code. Music. Graphics.

Posted 28 February 2018 - 02:30

It sounds like you've accidentally disabled Chord Mode, so your input is now monophonic rather than polyphonic.

Look in the tool bar just below the pattern editor, and toggle the button with some piano keys on it.

The default shortcut is [Ctrl] + [`] so you can simply try that as well.

#4 Roo Heads

Roo Heads

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 28 February 2018 - 04:39

Thanks,perfectly fixed....just a stupid error but i never paid attention to that chord mode button :)