Jump to content


Photo

Renoise AU / VST scan issues


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 zooterman

zooterman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 27 May 2018 - 10:54

Hi there

 

Renoise does not like VSTs, well, my VSTs. I simply cannot use them because it crashes on every single scan (no problem with other DAWs).

 

 

I'm happy to use AU plugins, but it appears Renoise has not recognized all of my AU plugins. 

 

Is there a manual way to load a specific AU instrument so it is recognized by Renoise?

 

 

thanks.



#2 zooterman

zooterman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 27 May 2018 - 11:41

..or better still, is there a fix for VSTs? Not sure what is going on there..



#3 zooterman

zooterman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 27 May 2018 - 11:59

OK, sort of reached a situation where I can use my VST plugins. It must have been that the 32-bit plugins were causing Renoise to crash, but I'm not sure..



#4 Neurogami

Neurogami

    Big Super GrandMasta Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scottsdale AZ
  • Interests:Art, music, technology

Posted 27 May 2018 - 18:12

Questions like these are easier to answer if you provide more detail: Operating system, version of Renoise (and if 32 or 64-bit), maybe some system details (CPU, how much RAM), specific VSTs that are crashing (and if 32 or 64-bit), and your VST folder path.

 

There was another thread on the forums not too long ago on a similar topic.  A few people said they had fewer issues (or none) by using a custom VST path (at least on Windows) that avoided system paths.



#5 zooterman

zooterman

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 28 May 2018 - 10:45

Yes, you're right, apologies for the vagueness. 

 

I thought since it's been brought up before someone might fire away with the exact issue (since it's known).