Jump to content


Photo
- - - - -

Suggestion - Render / Bounce Out Groups


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 midi error

midi error

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1085 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Chemical Plant Zone

Posted 27 October 2018 - 12:24

I like the option in renoise to bounce out individual tracks - how feasible would it be to just bounce out groups? 

 

More often than not its the groups I'm after

 

 

 


  • Redman likes this

#2 Redman

Redman

    Chief Above Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 311 posts
  • Gender:Male
  • Location:All over the place
  • Interests:5.2% per annum

Posted 27 October 2018 - 13:43

+1 on this

 

At the minute I just solo the group and render it out as full song then repeat for each subsequent group. Granted it's not the most efficient process, but it's better than nothing I suppose.


  • midi error likes this

#3 midi error

midi error

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1085 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Chemical Plant Zone

Posted 27 October 2018 - 14:45

Yeah, a render groups would save time. I've just spent 2 hours doing it that way.... 

 

Also an option to bounce out bypassing master FX would have meant I didnt have to do them all again :C :C :C



#4 midi error

midi error

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1085 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Chemical Plant Zone

Posted 27 October 2018 - 15:28

I guess the fastest way of doing this is to export all as individual tracks then delete what you dont want.... but it takes much longer to render



#5 Redman

Redman

    Chief Above Chief Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 311 posts
  • Gender:Male
  • Location:All over the place
  • Interests:5.2% per annum

Posted 27 October 2018 - 15:42

Yeah it's actually made me change my workflow to be honest. I try to do as much as I can now without groups just to save myself the hassle of having sort stuff out later on down the line. Hopefully in a newer version something like a group render will get implemented.


  • midi error likes this

#6 Beatslaughter

Beatslaughter

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2310 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin, Germany
  • Interests:Music, Blu-ray, PC Games

Posted 28 October 2018 - 13:17

Maybe you can adjust this script to your needs? Instead of going through each instrument you could make it go through each group instead. While it would not fully save you time like a properly implemented split group feature at least you wouldn't have to babysit your PC for all the groups to render and it could also take care of disabling master effects as needed.

 

http://forum.renoise...-by-instrument/