Multiple Redux Instances Introduce Playback Lag (Logic 9.x)


(dysamoria) #1

i have a project that has up to a 2 second latency on playback start (not stop), at any point in the timeline (even when not all tracks are playing at the same time and even when a single track is soloed). There are NO FX loaded anywhere in any track or in Redux. Logic is using the same audio device settings i usually have it set to (with no problem in other projects).

As i go through my tracks disabling instances of Redux, the play start latency reduces. at about 4 instances, it seems about normal to me in comparison to all other projects i’ve worked on lately. At about 6 instances, the pause starts to be annoying and only gets worse from there.

Any obvious explanation or solution for this?

Setup:

  • 19 instances of Redux active produces 2 seconds start latency
  • All MIDI, No audio tracks
  • No FX or other AU plugins
  • Logic 9.1.8 32-bit
  • M-Audio ProjectMix I/O as Core Audio device (Firewire)
  • I/O Buffer Size = 256 samples
  • “Process Buffer Range” = “Small”
  • Snow Leopard 10.6.8
  • 2.5GHz Intel Core 2 Duo
  • 8GB RAM

(dysamoria) #2

1.5 years and no one had any replies to this, huh? :huh:


(danoise) #3

Nope, guess it got overlooked somehow.

When you are a license owner, you’re entitled to email support as well. Did you try this?


(dysamoria) #4

Nope, guess it got overlooked somehow.

When you are a license owner, you’re entitled to email support as well. Did you try this?

No, i was only demoing the plugin. i stopped working on that project after no one replied here. Two days ago i started on it again, rediscovering this problem. So i came here to check, found my old post, and… :slight_smile:


(dysamoria) #5

Bump

Are non-license-holders disregarded in this sense? I’d buy a license if Redux didn’t have this behavior.


(dysamoria) #6

Semi-annual bump.

It seems to behave the same way on Logic X.