Jump to content


Photo

how do i assign samples to their own track?


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Yung McBucket

Yung McBucket

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberspace
  • Interests:Improving

Posted 05 October 2013 - 19:34

ive generated a drumkit in the sample keyzones tab using a sliced break. i have it mapped to my korg padkontrol and im trying to assign each sample keyzone to its individual track. how do i do so? the reason why i wanna do this is so i may process effects in each of the samples own tracks
  • Cas likes this

#2 Carbonthief

Carbonthief

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1083 posts
  • Gender:Male

Posted 05 October 2013 - 23:32

By just putting their notes in different tracks. Designate and name each track and just put their notes into them. I also make a "Drums" group so I can tweak the group as a whole if I want.

#3 delt

delt

    Guruh Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 959 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montréal, Canada

Posted 06 October 2013 - 00:40

I think he means for playing "live". If so, i believe there's a tool that allows just that, there was another thread about this recently.
  • Yung McBucket likes this
"One man's dream" orig. composed by Yanni
http://soundcloud.com/delt01/one-mans-dream-orig-composed

#4 danoise

danoise

    Probably More God or Borg Than Human Member

  • Renoise Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6966 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin
  • Interests:wildlife + urban trekking

Posted 06 October 2013 - 00:57

By just putting their notes in different tracks

I think you guys are onto two different workflows. I think Yung is talking about live input of notes?

i have it mapped to my korg padkontrol


It's possible to do this by configuring the padkontrol to output different MIDI channels for each pad, using the accompanying editor (it's a free download from Korg's website)
Then, it's a question of telling Renoise to route incoming each midi channel to a different track, by using the instrument settings > MIDI input

Perhaps not super-elegant, but it should do the job?
An alternative would be to use the Duplex Keyboard, but then you'd need someone to show you how to build a custom template - it's even more complicated Posted Image

Tracking with Stuff. API wishlist | Soundcloud


#5 Carbonthief

Carbonthief

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1083 posts
  • Gender:Male

Posted 06 October 2013 - 01:20

^For those configurations, you would need to make each sample a different Renoise instrument would you not?
  • Jenoki likes this

#6 Yung McBucket

Yung McBucket

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberspace
  • Interests:Improving

Posted 06 October 2013 - 03:45

I think he means for playing "live". If so, i believe there's a tool that allows just that, there was another thread about this recently.



yeah playing and recording live. do you have a link to that thread? was there a way to do what im trying to do? i feel like itd make my life and workflow so much easier lol.

i feel like if renoise had a feature for this thatd be amazing... also better groove/swing feature would be make my life easier too, but thats a different argument lol

#7 danoise

danoise

    Probably More God or Borg Than Human Member

  • Renoise Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6966 posts
  • Gender:Male
  • Location:Berlin
  • Interests:wildlife + urban trekking

Posted 06 October 2013 - 10:44

You would need to make each sample a different Renoise instrument would you not?

Yep, I forgot that part. Currently, MIDI input routing works per instrument.

I think this would be true for any solution right now, even tool-based ones that analyze recorded notes and place them in separate tracks wouldn't be truly live (if that is what the mentioned tool does?).

Tracking with Stuff. API wishlist | Soundcloud


#8 Ledger

Ledger

    Guruh Motha Fakka Knows More About Renoise Than Taktik

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3645 posts
  • Gender:Male

Posted 06 October 2013 - 13:21

Fladd`s tool does this for non realtime use:

http://www.renoise.c...separate-tracks

--> Lua for newbies <--

My Scripts On Forum

Top Tip!

 

cpu : Xeon 1231 v3, os : Win 7 64bit, audio: Audient iD4
posts as 4tune @ KvR and some other music related sites


#9 Yung McBucket

Yung McBucket

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberspace
  • Interests:Improving

Posted 10 October 2013 - 04:01

so i guess it cannot be done :,( am i the only one that would really love if Renoise had this capability?

#10 Denim

Denim

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bergen, Norway
  • Interests:soundcloud.com/novadope

Posted 10 October 2013 - 07:35

so i guess it cannot be done :,( am i the only one that would really love if Renoise had this capability?


nope, i'd very much like this too. very relevant for recording various stuff via midi gear!

soundcloud | studio 

 

join in ---> renoise user map


#11 Yung McBucket

Yung McBucket

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberspace
  • Interests:Improving

Posted 10 October 2013 - 20:16

nope, i'd very much like this too. very relevant for recording various stuff via midi gear!


the reason why i love the idea so much is because then i could process effects to their own individual instrument/track/sample after recording live and that's just... really cool to imagine.

#12 Yung McBucket

Yung McBucket

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyberspace
  • Interests:Improving

Posted 10 October 2013 - 20:27

should i somehow move this to the ideas and suggestions forums?

#13 delt

delt

    Guruh Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 959 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montréal, Canada

Posted 11 October 2013 - 01:21

I think it has already been requested lately.
  • Yung McBucket likes this
"One man's dream" orig. composed by Yanni
http://soundcloud.com/delt01/one-mans-dream-orig-composed

#14 dired

dired

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:human interaction, music production & live performance, going outside into nature, deeper computer-related stuff

Posted 05 November 2013 - 20:39

Really important feature imo!
It was also already requested and Pysj said it's in the work, but thats a "long" (considering human perception) time ago: http://forum.renoise...or-each-sample/

Please hälp. Have to switch to ableton for that kind of use i guess, been searching some time for the feature just now. Don't wanna use window

Edited by dired, 05 November 2013 - 20:39.


#15 Cas

Cas

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1719 posts
  • Gender:Male

Posted 05 November 2013 - 23:03

Funny thing, you can do it with VSTi's tho!

music: SoundCloud drumkits: WizzKit no. 01 (thread), 02 (thread), 03 (thread), 04
tutorials: Beat Creators, Drum Synthesis examples
tools: download@box, info@blog, fork@git, discuss@forum
___________

BCF2000, LP S, MPK, nPad2, nKtrl2, NI KA6, Vortex, SP-404SX

Renoise, NI Reaktor


#16 vV

vV

    God's or Borg's Chief and Ruler of All Species

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16855 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

Posted 05 November 2013 - 23:26

Please hälp. Have to switch to ableton for that kind of use i guess, been searching some time for the feature just now. Don't wanna use window


See also:
http://forum.renoise...dividual-track/
Vv....


cpu Intel Core i7-4820K @3.70GHz
chipset Intel X79 chipset
mem 32 Gb 2400Mhz
os Win 7 64-bit SP1, DirectX 11
audio ESI ESP1010e - > Driver rev:2.0.6.0
video nVidia Geforce GTX780 - > Driver rev:335.23


Renoise Official Manual

#17 dired

dired

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:human interaction, music production & live performance, going outside into nature, deeper computer-related stuff

Posted 07 November 2013 - 03:14

Thanks vV, your are always awesome.

In the post http://forum.renoise...or-each-sample/ Pysj quoted taktik: "envelopes per sample".
Is there maybe something I missed? Cause the other thing I crawled through the forums for was that.

Make yourself a happy day everyone

#18 vV

vV

    God's or Borg's Chief and Ruler of All Species

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 16855 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

Posted 08 November 2013 - 22:21

Thanks vV, your are always awesome.

In the post http://forum.renoise...or-each-sample/ Pysj quoted taktik: "envelopes per sample".
Is there maybe something I missed? Cause the other thing I crawled through the forums for was that.

No you didn't, this is currently not supported.
Though you can still create an instrument for each sample, simply assign that sample to one key and attach your midi controller to all these instruments directly in their midi in property panel:that way you have "one" instrument with samples that induvidually have their own envelope.
You can use the midi management console to quickly link multiple instruments.
I guess the only annoying part here is that also unassigned notes will be recorded in the track.
Vv....


cpu Intel Core i7-4820K @3.70GHz
chipset Intel X79 chipset
mem 32 Gb 2400Mhz
os Win 7 64-bit SP1, DirectX 11
audio ESI ESP1010e - > Driver rev:2.0.6.0
video nVidia Geforce GTX780 - > Driver rev:335.23


Renoise Official Manual

#19 dired

dired

    Member

  • Normal Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:human interaction, music production & live performance, going outside into nature, deeper computer-related stuff

Posted 13 July 2018 - 02:30

in the meanwhile: http://forum.renoise...-v10-build-016/

 

amirite?



#20 Raul (ulneiz)

Raul (ulneiz)

    Guruh Motha Fakka is Levitating and Knows Everything About Renoise Member

  • Normal Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1544 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Posted 13 July 2018 - 11:46

Wow, this thread has a long time already, and I did not know it. But it seems that KangarooX120 has broken another barrier.


  • dired likes this

:excl: Development of my tools: KangarooX120SamRenderPhraseTouch  |  GT16-Colors (old)

 

:excl: My API wishlist R3.1 (updated 24 July 2017):

Spoiler

 

:excl: My Renoise 3.1 wishlist (updated 26 September 2017):

Spoiler